Начална страница | Снимки | Клипове | Търсене | Секс разкази | Изпрати материал

bgAmateur.com

Страници: [1] 2 3 ... 10
Изпечатай
Автор Тема: Към жените- Гълтате ли? ФЕЛАЦИО  (Прочетена 52063 пъти)
Mackata_Stan
Newbie
*

Рейтинг: +1/-0
Публикации: 980

« -: Януари 12, 2007, 04:58:36 »

Така, ето още една хубава темичка, която не е била разнищвана по особен начин в нашия форум. Обичат ли жените да правят фелацио, как го правят и гълтат ли накрая. И ако не.... къде им се празнят?
Аз обичам да гълтам и досега никога докато съм правила свирка не са ми се празнили другаде освен в устата ми. Много харесвам вкуса на спермата и смея да твърдя, че това адски ме възбужда. Как е при вас?
Активен

...В джунглата няма бедуини :-D
Mazka Farm
Newbie
*

Публикации: 261

« Отговор #1 -: Януари 13, 2007, 11:30:14 »

еи супер си колешке
естествено че правя фелацио( свирки, дудуци, кавали) и сякакви други духови инструменти.
немога да си го представя на мен да ми доставят такова ОГРОМНО удоволствие като се заровят между краката ми а аз да не отговоря с подобна нежност към човека с когото съм.
а за спермата
това нещо няма равно на вкус
след един жесток изтощителен секс да получиш
необходимата доза БЕЛТАЧИНИ
това ми е ЛЮБИМИЯТ сексуален десерт на които мога да се наслаждавам многократно и то без да плащам.
не искам да се хваля но полувинката ми има толкова мноооооооого от този десерт че понякога когато забравя да си взема дневната порция то става толкова много че на следващият ден немога да я поема цялата ( с риск да стана смешна ще кажа че на няколко пъти ми се е случвало да се задавям от ОГРОМНОТО количество)
Активен

НАЙ-ОБИЧАМ ГОЛА АЗ ДА ТИЧАЧМ И.........

Mackata_Stan
Newbie
*

« Отговор #2 -: Януари 13, 2007, 07:23:41 »

Мацка, радвам се, че и на теб ти харесва да го правиш. Веднага включвам инфото, което намерих в нета. Дано да е от полза  :wink:

Фелацио
Ръководство за орален секс

Смученето на члена на мъжа е едно от чистите удоволствия в живота. Тъжно е като се помисли, че много жени не оценяват колко забавно може да бъде. Причината за това е, че те не знаят как да го направят правилно. Ако го направите както трябва ще имате мъж, който би направил всичко за вас, плюс това ще го направите щастлив (и двете благодарение на вас!). Така че тук се описва как да му дадете всичко. Повярвайте ми – не е лошо да се научите сега.

Не е от значение каква обстановка ще изберете, можете да бъдете в къщи на леглото или на Сънсет Булевард, но потърсете някакво ниво на уединение – вие трябва да сте отпуснати и секси. Запомнете, че обстановката прави много за самото действие. Ако сте на дълго пътешествие с кола, това е прекрасен начин да накарате тези километри да минат по-бързо. Само запомнете, че има много и различни обстановки, между които можете да избирате. Почти всеки мъж има фантазии за това как го смучат имайки възможност да го види някой непознат. Но вие не се нуждаете от фантастична обстановка. За тази статия нека приемем, че сте в къщи и мъжът ви лежи на дивана.

Клекнете на пода между краката му и разкопчайте панталона му. Пъхнете ръката си вътре и докоснете члена му. Ако той ви желае, вече ще е готов или ще стане много бързо. (Да започнете без предупреждение е велико. Понякога най-доброто "духане" става когато е най-малко очаквано.) Сега би било най-доброто време да се изправите към лицето му и да го целунете. Това ще накара да кипне кръвта и на двамата.

Сега се върнете долу и разкопчайте панталоните му. Започнете бавно да целувате областта между пъпа и члена му. Ако членът му е извън слиповете, оставете го да ви докосва по бузата докато го целувате. Но все още не го целувайте по члена – очакването ще го накара да ви пожелае повече.

Сега той наистина желае това. Продължете и свалете панталона и слиповете му, оставяйки члена му напълно изложен и уязвим пред вас. Върнете се да поцелувате точно над члена му, но бавно се преместете на една страна. Вътрешната част на бедрата на мъжа е много чувствителна. Подразнете мъжа си като го целувате много близко до члена, но никога достатъчно близко. Когато почувствате, че сте го раздразнили достатъчно, вие сте готова да започнете. Една забележка, не мисля, че можете да дразните мъжа си достатъчно. Запомнете, че вие контролирате нещата и че той иска вие да смучете члена му. Колкото по-бързо го направите, вие отстъпвате. Ще бъдете удивени колко твърд може да стане мъжът ви ако го дразните за около 30 минути.

Когато решите действително да започнете, подгответе се на направите мъжа си много щастлив. Прекарайте език по устните си, ги навлажнете ги и погледнете лицето на мъжа си. Той вероятно ще ви наблюдава, тъй като той иска да ви наблюдава когато го смучете. Сега отворете устата си само малко да подразните (да, още дразнения) и предизвикайте мъжа си като застанете много, много близо до члена му. Дишайте върху него, духнете му с горещия си дъх. Извадете езика си отново и посегнете към него, дразнете го.

Осигурете езикът ви да е достатъчно влажен, започнете от долната част на члена му и лижете нагоре бавно. Наклонете глава в страни и се престорете, че ще го отхапете като внимателно оставете зъбите ви да докосват кожата му. Навлажнете го отново с език и с ръка разнесете течността наоколо. Мокрият член изглежда по секси от сухия.

Сега, ключът да бъдете добра в смученето. След тези първи няколко близвания, спрете да смучете члена му. Започнете да се придвижвате надолу. Бавно погризвайте по пътя си надолу от члена към тестисите. Целувайте, лижете, смучете тези неща. Повечето жени напълно забравят за тях. След това продължете да се придвижвате надолу. Нека езикът ви да направи няколко дълги твърди удара по чувствителната област между члена и дупето. Ако той трябваше на има вагина, тя трябва да бъде точно там... и всички тези нервни окончания са все още там. Продължете работата по целия път към дупето му. Изглежда мъжете са извънредно чувствителни точно около отвора на ануса. Аз обичам да поработя в тази област за няколко минути. Масажирайте го с влажен език, и леко погризвайте. Бъдете толкова влажна, че слюнката ви да прелива по отвора на ануса му. Това ще го подлуди и ще го накара да желае да смучете члена му много повече. Ако не сте боязлива, можете да опитате да накарате езика си да се залута по ануса му. Мъжът ви бързо, със стоновете си, ще ви покаже, че това му харесва.

Когато мислите, че мъжът ви наближава да свърши, върнете се отново на члена му. Отново започнете да ближете члена му с дълги и мокри обхождания с език. От основата на члена до върха на главичката, не спирайте. Продължете с дълги, мокри близвания по главичката на члена, като забавяте в центъра. Ако стиснете члена му в основата и натиснете нагоре (като тубичка от паста за зъби), може да излезе малко чиста течност. Ако е така, пъхнете езика си и дръпнете навън. Ще изглежда фантастично еротично за партньора ви. Също това е наистина добро на вкус. Сега се приближете към главичката на члена и все едно, че е шоколад или сладолед, я поемете в горещата си уста. Задръжте така и чуйте стенанията на мъжа ви. Сега поемете колкото можете от члена му в устата си. Колкото повече поемете, толкова по-добре ще се почувства. Той наистина ще стене ако можете да натиснете с устни тялото му заедно с целия му член в устата си. Ако прегънете шията си можете да поемете члена му в гърлото си. Задръжте така, с члена в устата си, за момент. Почувствайте го вътре в себе си. Това може да бъде толкова сладко, колкото и ако беше във влагалището ви. Ще ви хареса все повече и повече.

Движете толкова бързо, за да може той да се въздържа (не му позволявайте още да свърши), плъзгайте се нагоре и надолу по члена му сякаш го чукате. Ако той наближи да свърши, спрете или най-малко забавете. Също така можете напълно да се отдръпнете и да смучете члена му отстрани все едно, че ще отхапете част от него. Също така можете да плъзгате пръстите си около члена му нагоре и надолу с ритъма на смученето. Това е друго нещо. Освен лапането на члена, можете и да го смучете, което е доста различно. Има малки и дълбоки всмуквания и двете го карат да се чувства прекрасно. Ако мъжът ви има предпочитания, наблюдавайте реакциите му.

Поемайки само главичката на члена в уста, смучете я сякаш е зърно на гърда или сламка. Това кара мъжа да се чувства толкова добре и кара влагалището ми да се сгорещи само като си помисля за това. Другото смучене е дълго и помитащо, когато поемете целия член и го смучете по целия път нагоре и надолу. Трябва да знаете нещо важно: всяко от тези движения го карат да се чувства прекрасно в началото, но след малко сякаш членът придобива имунитет към предизвикваните чувства. Когато усетите това, време е да преминете към следващата игра. Не искате членът му да заспи. Вие искате той да е почти постоянно стимулиран, но не напълно, до точката на оргазма.

Хващате члена му с дясната си ръка и стегнатите му топки с лявата. Облегнете се назад и ги погледнете. Красиви са, нали? Преместете дясната си ръка по целия член до основата и я задръжте там. Това ще накара члена му да се напълни и сгъсти, и сега главичката му ще е блестяща и гладка. Продължете да го поемате в уста, да смучете и да опитвате всичките различни движения докато разберете, че мъжът не може да издържа повече и ще избухне.

Точно преди мъжът да свърши, членът му ще стане извънредно твърд и дори ще потръпва. Научете се да разпознавате този момент! Какво ще правите сега зависи от вас и партньора ви. Много мъже обичат чувството да свършат в устата ви. Ако харесвате да гълтате, можете да бъдете сигурна, че мъжът няма да протестира. Точно преди мъжът да свърши и докато свършва смучете наистина силно члена му. Действайте сякаш, че изсмуквате оргазма навън. Това ще го накара да изпита убийствен оргазъм. Плюс това следващия път като го целунете все още ще можете да опитате вкуса на прекрасните му сокове на оргазма и слюнката му.

Друго решение и то също много добро, освен ако не правите любов там, където не можете да цапате, е да го накарате да бликнат в устата ви горещите и прекрасни сокове и след това да се плъзнете около вече мокрия член. Това го прави толкова хлъзгав и възхитителен на допир! Ще поискате да прекарате ръцете си по него, да почувствате целия му член, изглаждайки блестящия оргазъм към главичката му.

Едно последно решение, което ви води в друга сесия, е да го лапнете бързо когато той наближава да свърши. За тази цел трябва да можете да познаете кога той ще свърши. Възседнете го и му позволете да свърши вътре във вас. След това подайте мокрото си влагалище към устата му. Фантастично е когато мъжът ви "яде" след секс. Подавайки му влагалището си е добре за две неща. Първото е, че вероятно ще му хареса факта, че сте толкова настоятелна. Второ, за вас… ако сте на върха, оргазмът ще изтече от влагалището ви, създавайки велика гледка за вас и гледайки как мъжът ви свършва. Аз се сгорещявам само като си го помисля.

Само запомнете, че мъжете обичат да им лижат члена. Никога не можете да го направите достатъчно. Ако искате да направите втора сесия след като той е свършил, започнете да целувате други части от тялото на мъжа, за които знаете че ще го възбудят. След няколко минути можете да се върнете към члена му. Дори ако той е все още мек, можете да започнете да го смучете отново. Няма нищо подобно на това да наблюдавате или усещате как мъжът се втвърдява в устата ви. Сега имате мъж, който ви мисли за наистина гореща. Сега ще е най-доброто време да го накарате да започне с вас, както се чувства много "дащен" в този момент.
Активен

Mackata_Stan
Newbie
*

« Отговор #3 -: Януари 13, 2007, 07:26:13 »

А ето и линка с дадената по- горе информация:
http://debian.fmi.uni-sofia.bg/~dimo/OTHER/felacio.html
Активен

Mazka Farm
Newbie
*

« Отговор #4 -: Януари 14, 2007, 07:08:03 »

понякога се учудвам на момичетата
които никога не са пробвали но КАТЕГОРИЧНО
отказват да го правят
ПРОСТО МОГА ДА ИМ КАЖА ЧЕ ПРОПУСКАТ
НАЙ-ВЪРХОВНОТО ИЗЖИВЯВОНЕ И НАЙ НЕВЕРОЯТНИЯТ ВКУС
НА СВЕТЪ :wink:
а да не пренебрегваме че и изживяванета за мъжът е толкова ГОЛЯМО колкото и за НАС ЖЕНИТЕ
накаде бях чела че древните са наричали спермата
"НЕКТАРА НА ЖИВОТА"
та моят съвет към тези които не са пробвали е да ПРОБВАТ
Активен

regime
Newbie
*

Рейтинг: +0/-0
Публикации: 170

« Отговор #5 -: Януари 15, 2007, 04:53:34 »

ооооооо да.......напълно и 100% споделям вашето мнение....трябва всички жени да мислят като вас. научо доказано е колко полезна е течността за организма Усмивчица
Активен

Стрижа горе, долу и по средата!
Bulgarianjil
Dexter
Newbie
*

Рейтинг: +2/-0
Публикации: 438

« Отговор #6 -: Януари 15, 2007, 12:32:21 »

този процес за мен е едно доказателство на ЖЕНАТА към МЪЖЛЕТО и че тя наистина е ИЗЦЯЛО със него повреме на секса и не само тогава.
приемам го като едно жест на признателност
доста е лошо за мъжът когато жената до него не прави свирки
или прави но не му позволява да свърши в устата, или свършва там и тя търчи да я изплюе в тоалетната и си измива зъбите ведната ( все едно ще се разболее от нещо)
ЗАТОВА МЕ КЕФАТ ЖЕНИ КОИТО ОБИЧАТ ДА
ДУХАТ И ГЪЛТАТ
нека всички опитат
Активен

YOU CAN`T BEAT THE FILLING!
BUT THE FILLING MAY KILL YOU.

regime
Newbie
*

« Отговор #7 -: Януари 16, 2007, 08:28:29 »

и тука се сещам за един приятел, който ми разказваше случка с някаква мадама, на която човека и свършил в устата и тя тръгнала да плюе, на което той и отговорил "Аааа моля ти се, ще ме обидиш"
Активен

Bulgarianjil
Mackata_Stan
Newbie
*

« Отговор #8 -: Януари 18, 2007, 05:13:09 »

Не всяка жена харесва вкуса на спермата, много жени се гнусят дори от самата мисъл да погълнат нещо такова. Затова и често жени, които имат смелостта или просто им харесва, се смятат за перверзни. Уви, това определение е доста далеч от истината. В действителност гълтането, а и целият акт на фелациото трябва да бъде доброволно направен избор, а не насилие, защото иначе има опасност жената съвсем да се откаже да го прави. Просто жената сама трябва да го поиска, а не да й се налага, дори не трябва да й се предлага, нека тя сама да реши дали ще поеме течността в устата си или не. В това дефакто се крие цялата философия- жената сама да реши дали иска да го направи или не.
Активен

Mazka Farm
Newbie
*

« Отговор #9 -: Януари 19, 2007, 10:14:39 »

с това съм съгластна с теб колешке няма спор че жената не трябва да се насилва за някои процеси в секса.
интерестно ми е дали си забелязваля различието на спермата
веднъж е много гъста, другпът е много редка, и както се мени гъстотата така се и мени и вкусът. някаде бях чела че самият вкус на спермата зависи и от това какво е ял притежатела и. пяха приложили и някакво схема. ако си ял плодове вкусът щял да е ........ ако е ял месо то вкусът и ще е ...........
ти колешке(а и други девойки) забелязали ли сте го това и някои имали нещо за поясняване
Активен

babypd
Newbie
*

Публикации: 10

« Отговор #10 -: Януари 19, 2007, 06:56:35 »

mnogo q obichkam, ne habq materiala, samo nqkoga mi e mnogo, edvam q sabiram v ustata si i se nalaga led tova da ida do banqta i da q izpliuq , zashtoto ot kolichestvoto i shte se zadavq, inache vsichko "izpivam", strahoten vkus ima!
Активен
Didko
Newbie
*

Публикации: 152

« Отговор #11 -: Януари 22, 2007, 07:11:37 »

Много ме радва тази тема и откровеността на пишещите в нея. Гълтането си е страхотен завършек на секса - независимо дали е само орален, или включва и останалите "стилове". За мен пълнотата на изживяването се състои И в това половинката да удовлетвори това мое желание, а още повече - тя сама да го поиска или изиска от мен:)

Какво му трябва на мъжа - един добре обгрижен пенис?! Усмивчица А ако преди това партньорката му е била няколко пъти на седмото небе - просто приказка:)

Babypd - нещо към теб: не се стряскай от количеството. То идва на поции и можеш да си преглътнеш няколко пъти, за да не се налага да ходиш до банята. Или го остави да потече по брадичката ти и после си го оближи и си помогни с пръстче, за да не се губи нещо. Усмивчица
Активен
Lodge
Newbie
*

Публикации: 5

« Отговор #12 -: Януари 22, 2007, 09:39:43 »

az su6to sam saglasen  4e  gultaneto e ne6to strahotno,za jaolst ne vsi4ki jeni s ana tova mnenie
Активен
Mazka Farm
Newbie
*

« Отговор #13 -: Януари 22, 2007, 10:55:04 »

хайде и аз да блесна малко като моята колежка

Спермата е най-загадъчната и свързана с митове течност от човешкото тяло. Още от най-древни времена, се е считало, че тя притежава божествена сила,
свързана с факта, че дава началото на човешкия живот. И до днес, обаче, редица от загадките на тази седефена течност, с бадемов аромат, остават неразгадани. Да се надяваме, че в близкото бъдеще, много от тези неизвестни ще станат ясни.

От гледна точка на медицината, спермата представлява лепкава течност с жълтеникаво-бял (седефен) цвят при всички раси и националности. Има сладникав аромат на амоняк или ухае на бадемово мляко или лешниково масло. Амонячната миризма, се обяснява с наличието на голямо богатство от протеини, които са богати на азот. Основни такива са спермидините. Спермата е изключително богата на натрий, цинк, фруктоза, спермин, аминокиселини, простагландини, простациклини, ензими, гликопротеини или протеогликани.
Не трябва да пропускаме и факта, че в нея съществуват едни от най-подвижните клетки в човешкото тяло - сперматозоидите. Тези клетки са средно 10% от количеството еякулирана течност. На практика това означава, че от 1.5 до 6 ml количество изхвърлена сперма при оргазъм, 10% се падат на сперматозоидите. Тук ще отбележа само, че сперматозоидите са изключително сложно устроени клетки.

От медицинска гледна точка, спермата може да се раздели на два основни съставящи я компонента - семенна течност и сперматозоиди. Основната част от семенната течност се състои от секрета на семенните мехурчета (46-80%) и секрета на простатната жлеза.
Освен това в състава на семенната течност влизат секретът от надсеменниците, семепроводите, купферовите и литриевите жлези, епителни клетки, единични левкоцити, мастни клетки, амилоидни телца, белтъчини, аминокиселини, въглехидрати (глюкоза, фруктоза, инозит), ензими (фибринолизин, фосфатаза, хиалуронидаза), както и посочените по-горе йони.
При нормални условия, количеството на еякулата е межди 3 и 6 ml. Количество под 1.5 ml се приема за ненормално. Относителната постоянност на рН: 7.2-7.4 осигурява нормалната подвижност на сперматозоидите. Най-качествена
е спермата около 30-годишната възраст на мъжете. Тогава в 3 ml сперма, което е около 1 чаена лъжичка, се съдържат около 300-500 милиона сперматозоида. Тогава, за да се осигури съществуването на тези клетки, спермата е обогатявана от мъжкия организъм постоянно с много минерали, белтъци, въглехидрати, витамини, антиоксиданти. Интересни факти за спермата са, че тя има т.нар. време на сгъстяване, което е около 5 минути. А за любителите на точните науки, ще спомена, че при еякулация, скоростта на движение на спермата е постоянна величина от 18 km/h. Стандартното време за еякуляция е около 8 секунди.

За ефикасно образуване на сперма и сперматозоиди, са необходими в големи количества витамините А, С, Е; освен това е важно и надморското равнище - то трябва да е под 4000 m.
Друг важен фактор е бельото. Колкото привлекателно и сексапилно да ни се струва носенето на слип, то препоръчително е да се носят боксерки или широко бельо и съответно дрехи върху бельото. Всеки опит елемент, води до повишаване на температурата, което е пагубен фактор за спермата. Доказано е, че по-ниската температура, къпането с хладка вода, широките дрехи - са фактори повлияващи доброкачественото създаване на спермата. Няма по-голям враг на тази течност от прегряването или т.нар. хипертермия. Именно за това, Природата е поставила тестисите в торбичка, извън тялото, тъй като за своето съществуване и правилно функциониране, те се нуждаят от температура по-ниска от тази вътре в тялото. Природата е създала и свой, естествен механизъм за охлаждане на тестисите, а именно - при топлина - скротумът (мъдницата) се отпуска и тестисите висят доста извън тялото, т.е. торбичката се разтяга. Обратно, когато няма нужда от охлаждане, то скротумът се свива и прибира навътре към тялото. С тези свои способи Природата защитава от ненормалното влияние на температурните различия върху тестисите. Тези движения се обославят от нервната система, която дава команда на мускулите, кръвоносните съдове и нерви за отпускане или свиване, които действат върху кожата и тестисите. Тази скротална игра е
съвсем естествен механизъм. Именно и затова, количеството на кожата в тази област е вариабилно.
В топлите месеци и в страните с горещ климат, мъжете са с големи скротуми поради влиянието на температурата и обратно в студ и страни със студен климат - скротумът е прибран към тялото. Това не е обаче признак за полово развитие, надмощие и плодовитост. Просто това е защитна реакция на организма. Ще припомня само, че и един тестис е достатъчен, за да се произвежда сперма, която е с достойни качества, вкл. сперматозоиди, хормони и вещества.
Количеството на изхвърлената по време на изпразване сперма, също не е признак на мъжественост и полова мощ, тъй като не е важно колко, а какво се изхвърля.
Не забравяйте обаче, че спермата съдържа и всички токсични продукти, които са попадали в тялото по един или друг повод. Така например, често може да е богата на антибиотици и какво ли още не. Ще отбележа само, че са възможни реакции на алергия към спермата, тъй като тя основно има белтъчен характер, а белтъците, често са едни от основните причинители на алергичните състояния в медицината.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, СПЕРМАТА МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА СЪЩО И БАКТЕРИИ, КАКТО И ОПАСНИЯ ПРИЧИНИТЕЛ НА СПИНА - Т.НАР. НІV-ВИРУС!

БОЛЕСТИ НА СПЕРМАТА - заболяванията на спермата съществуват и те не са никак малко.
Така както всяка друга течност в човешкото тяло боледува, така и спермата също може да се разболее. По-долу, накратко ще разгледам основни болестни състояния на спермата, тъй като все пак, тяхното разбиране е доста сложен процес, с който се занимават лекарите (ще отбележа, че съществува специалност от медицината, която е посветена на заболяванията на мъжката полова система и тя се нарича АНДРОЛОГИЯ; практикува се от лекари-андролози, които за съжаление в нашата страна, работят само към Университетските болници, докато в по-малките болници, те се заместват от лекари-уролози, които също се занимават с лечението основно на пикочните органи, но и на половите органи на мъжа, поради тяхното анатомично и физиологично единство).

Основни болести на спермата:

* Сперматорея - самоволно отделяне (изтичане) на сперма без ерекция и оргазъм. Характерно е при заболявания на централната нервна система - прогресиращи парези и парализи, миелит, травми, както и при хроничен запек, уретрит, фоликулит. Самата сперматорея може да окаже влияние върху ерекцията и оргазма както и да предизвика неврастения. Това състояние не е еднакво с полюциите, които са нощни изпразвания от физиологичен тип, както и не е простаторея, тъй като при простатореята има изтичане на простатен секрет от уретрата без наличието на сперматозоиди в края на уринирането или по време на дефекация. Самата простаторея се дължи на пареза на простатните канали или механична компресия от твърди фекални маси. Простатореята често се среща при мъже с лабилна нервна система, при продължителен онанизъм, при прекъсване на половия акт.

* Сперматурия - също е ненормално отделяне на сперма, но този път
тя попада в урината. Най-честите причини за сперматурията са гръбначно-мозъчните разстройства, стриктурите на уретрата, състояния след операции и манипулации на простатната жлеза, ектопия на семепроводите.

*Аспермия - това е пълна липса на еякулат по време на полов акт или мастурбация при запазено полово влечение и потенция. Причините могат да са механични - вродени или придобити и нервно-психични. При механичните причини се придава значение на вродените аномалии, възпалителни процеси - трипер, туберкулоза, наранявания. Нервно-психичните причини са следствие на заболяване или последствие от травма на нервната система. В повечето случаи липсва оргазъм и еякулация при запазено спермопроизводство. Аспермия се среща и при мъже, провеждащи лъчетерапия или подложени на радиационно облъчване.

*Oлигоспермия - характеризира се с намаление на сперматозоидите в еякулата. В повечето случаи обемът на еякулата е непроменен, но броят на сперматозоидите е под 50 милиона в 1 ml. Причините за олигоспермия са различни неблагоприятни фактори, които оказват въздействие върху сперматогенния епител на извитите каналчета на тестисите. Редица заболявания, могат да доведат до олигоспермия - крипторхизъм, хипотрофия и атрофия на тестисите, инфекциозни заболявания, отравяния с медикаменти, алкохол, никотин, тежки метали.

*Азоспермия - това е пълна липса на сперматозоиди в еякулата вследствие поражение на сперматогенния епител на извитите каналчета на тестиса. Появява се като резултат на липсата или хипоплазията на тестисите, двустранен крипторхизъм (т.е. не спадане на тестисите в скротума), травми на тестисите, механично въздействие от хидроцеле, варикоцеле и ингвинални хернии, дегенеративни промени в семенните каналчета вследствие на трипер, заушка, туберкулоза и др. Причини за азоспермията могат да бъдат и липсите или намалените количества на витамините А и Е, а също - диабет, алкохолизъм, отравяния, облъчвания.

*Некроспермия - това е състояние, при което в спермата се установяват мъртви сперматозоиди над 25-30%. Интересното е, че заедно с тях има и нормални сперматозоиди, които обаче също са мъртви. Разграничаването на живите от мъртвите сперматозоиди е важно, тъй като не винаги всички неподвижни сперматозоиди са мъртви. Това става чрез специално медицинско оцветяване на сперматозидите. Най-честите причини за възникване на некроспермията са възпалителните заболявания на епидидима, семенните мехурчета и простатната жлеза. Значение има и количеството на фруктоза в семенната течност.

*Акиноспермия - състояние, при което има живи, но неподвижни сперматозоиди. Това е важно за отдиференцирането им от некроспермните такива.

*Хемоспермия - тя се манифестира с наличието на кръв в спермената течност. Има истинска и лъжлива хемоспермия. Истинската хемоспермия възниква в резултат на смесването на кръв и сперма в семенните каналчета на тестисите, семепроводите, семенните мехурчета, простатната жлеза. Оцветяването на спермата е равномерно. При лъжливата хемоспермия кръвта е от уретрален произход, тя е свежа и не е хомогенно смесена със сперма. Хемоспермията се появява като симптом на епидидимит, везикулит, простатит, коликулит, аденом и карцином на простатната жлеза, папиломатоза на уретрата, уретрални кондиломи.

Това е само част, от богатата патология на спермата, тук ще вметна само, че тя е подвластна и на всички инфекциозни агенти като бактерии, вируси, гъби, микоплазми, рикетсии, хламидии и т.н. Всички те, също могат да доведат до боледуване на спермата.
Активен

regime
Newbie
*

« Отговор #14 -: Януари 23, 2007, 06:14:44 »

браво браво супер сте.......едно обстойно разнищване на темата с включена биологическа информация. досега незнаех защо топките ми се свиват и отпускат....:-)))
Активен

Bulgarianjil
Страници: [1] 2 3 ... 10
Изпечатай

Отиди на: